Hoe kan je meer te weten komen over lockpicken?

Lockpicking is een lange tijd de geheimzinnige bezigheid geweest die alleen met bestuderen was door mensen met connecties. Het werd niet veel beoefend door de angst voor als crimineel gezien te worden. Maar tegenwoordig met het internet heeft iedereen de mogelijkheid om ook zelf te leren lockpicken. Ook zijn er bijeenkomsten van hobbyisten die graag bijeenkomen om gezellig te kletsen doen en samen een hobby te beoefenen. Veel mensen zijn bang voor de criminelen verleidingen die te pas komen bij deze hobby.
Het grappige is dat lockpickers juist vaak degenen zijn die helpen veiligheid te verbeteren. Door een openheid creëren van omtrent de zwaktes van sloten kunnen consumenten direct zien wat gevaarlijke ontwikkelingen zijn waartegen ze zich moeten beschermen. Anders was deze informatie alleen maar in handen gebleven van criminelen die hier eindeloos misbruik van hadden kunnen maken. door openheid deze verandering mogelijk en kunnen sloten fabrikanten snel handelen om misbruik te voorkomen.

Lockpickers helpen vaak bij het kijken naar nieuwe mogelijkheden om sloten beter te beveiligen. Veel succesvolle lockpickers worden ook ingehuurd door beveiligingsbedrijven om ze te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe systemen. Zo ziet u dat de mentaliteit achter lockpicking meer doet voor de veiligheid van sloten dan dat het nadelig is voor de veiligheid van de samenleving.


Mijn ervaring met lockpicken

 

Zelf ben ik al jarenlang bezig met lockpicken maar volgens mij weten maar weinig mensen van het bestaan van.Daarom wil ik op deze website wat meer uitleg geven over deze sport te laten zien waarom ik het zo leuk vindt te doen.

Lockpicken komt uit Amerika en slechts tientallen jaren oud. In Nederland zijn er nog niet zoveel lockpickers maar er komen er steeds meer. Ik denk dat het in Nederland iets minder populair is omdat Nederlanders een iets andere mentaliteit hebben tegenover sloten krakers. in Nederland enkele vaak gelijk al aan criminelen. Ze meldt lockpickers vaak helemaal geen criminelen zijn, zijn vaak fanatiekelingen die geïntrigeerd zijn door sloten.

 

hacker

 

Vaak zijn deze mensen ook een geïnteresseerd in het kraken van computersystemen. Eigenlijk is lockpicken dus heel vergelijkbaar met het kraken van computers.Veel slotenmakers zijn ook begonnen een simpele nieuwsgierigheid naar de werking van sloten. Er zijn namelijk geen opleidingen om slotenmaker te worden. Deze mensen hebben het zich dus allemaal zichzelf aangeleerd. puur omdat ze nieuwsgierig zijn naar de werking van sloten kunnen ze nu dagelijks mensen helpen die zelf hun eigen sloten niet meer open kunnen krijgen. Jammer genoeg zijn er ook veel oplichters die misbruik maken van de onbekwaamheid van de klanten. Ze rekenen hoge bedragen voor simpele handelingen.


lockpicking workshop

Daarom is het ook leuk om jezelf te verdiepen in lockpicken. Als je er namelijk goed in wordt kun je straks je eigen sloten openen. Of je nou je niet sleutel bent kwijtgeraakt om je huissleutel de meeste sloten hebben vergelijkbare werking waardoor je ze dus makkelijk het openen als je een lockpick hebt en je verdiept in de werking van sloten.

Ontzettend handig dus om dit te kunnen, zelf word ik regelmatig gevraagd door vrienden en familie om sloten voor hun te openen. je kunt dus met enige oefening ook voor jezelf beginnen aan slotenmaker. Dan moet je natuurlijk wel wat kunnen bieden en wel een beetje goed zijn in het kunnen openen van sloten. Zonder daarbij de sleutel te gebruiken openingsspeech zeven in het openen van sloten zonder daarbij schade toe te brengen aan het slot dit noemt men schadeloos opening.


Maar voor beginners is het misschien makkelijker om te beginnen met het openen van sloten met schade. Dit is namelijk veel makkelijker en werk vooral bij stift cilinder sloten erg goed. Plaatje cilinder sloten zijn gemakkelijker te openen met behulp van lockpicking deze zijn namelijk zo simpel te openen dat het slechts enkele minuten kost om deze te openen met het gebruik van deze technieken.
Home - Oefenen - Deur openen - Misbruik - LockpickSport - Lockpick Gun